top of page

NIEUWS

"There are two means of refuge from the miseries of life: music and cats (or dogs for that matter)

20 mei 2024

Op 3 en 4 augustus, zijn we tijdens de Atelier- en Kunstroute De Beetse & Ter Borg opnieuw van de partij en mogen we al weer spelen bij "Kopje Genieten" in Sellingen. Tja, we lijken zo langzamerhand de huisband van dit mooie en gezellige etablissement te worden. Hier vind je, naast allerlei andere lekkernijen en drankjes, de lekkerste taarten in het noorden en misschien wel van het hele land. Dit optreden wordt een speciaaltje omdat we dan opnieuw worden bijgestaan door Pieter (viool & staande bas) en Franca (zang). ZIj vervingen tijdens de zomervakantie vorig jaar JJ en zijn bovendien al jaren goede muziekvrienden van ons. Ook hier volgen nog details over tijd.

Het duurt nog even maar op 29 juni spelen we weer bij 'Kopje Genieten" in Sellingen. Tijd en bijzonderheden volgen in een later stadium.

21 april 2024

Het is bijna weer de tijd van het jaar waarop het mooie evenement Westerwolde Rijgt weer van start gaat. In het prachtige Westerwolde stellen diverse mensen hun bijzondere tuinen weer open voor publiek. Hierbij exposeren regionale kunstenaars hun kunstwerken en wordt dit allemaal opgeleukt door muziekattracties van diverse aard. Het gaat daarbij van rock via koormuziek, middeleeuwse muziek naar pop en singer-songwriters. Kortom, twee weken lang genieten van al dit moois Informatie kun je vinden op de website van Westerwolde Rijgt 2024: Westerwolde Rijgt 2024

Ook Flatlandish mag weer spelen tijdens dit mooie evenement en wel op zondag 16 juni bij Kopje Genieten in Sellingen én zaterdag 22 juni bij Jes Theetuin | Bourtange - Facebook in Bourtange.

Deze optredens kenmerken zich altijd door de ongedwongen en laagdrempelige sfeer en zijn een van onze favorieten. We hopen jullie daar te zien en te spreken. Tot dan!!

26 augustus 2023

FLATLANDISH 'on Holiday' bij Kopje Genieten in Sellingen op 5 en 6 september. Soms moet je je tijdens vakantieperiodes  'behelpen' als een van ons afwezig is. JJ zat samen met Alma in Mecklen-burg-Vorpommern van zijn welverdiende vakantie te genieten terwijl FLATLANDISH mocht optreden tijdens de Atelierroute in Westerwolde. Gelukkig konden we fantastische gastmuzikanten regelen voor deze twee dagen. Pieter en Franca, goede en oude bekenden van ons, waren zo lief om in te vallen. Pieter met zijn fantastische improvisatievermogen op viool en staande bas en Franca met haar fantastische stem die de vocals voor haar rekening nam. Peter wist zich daarom omringd door geweldige musici en het waren twee geweldige dagen. Inmiddels zijn wij oude bekenden van Christine van 'Kopje Genieten' en het was voor iedereen een feestje om daar te spelen en te zingen.  Terwijl er buiten prachtige kunst kon worden bewonderd, zorgden Christine en haar geweldige medewerkers voor de inwendige mens met de inmiddels wereldberoemde taarten. Zie bij 'Muziek' voor een video van dit prachtige weekend.

 -------------

29 mei 2023

OPTREDEN (besloten) op 19 oktober 2023 - Welzijn Westerwolde

Flatlandish is gevraagd om de muzikale omlijsting te verzorgen op een avond van Welzijn Westerwolde. Dit is een besloten optreden voor de medewerkers van Welzijn Westerwolde en zal plaatsvinden in De Meet, Dorpsstraat 6 in Bellingwolde. Dus weer een 'Thuiswedstrijd' voor Peter.  Hopelijk is zijn nieuwe BSG P31F dan ook klaar en kan hij daarmee de show stelen....

OPTREDEN Tuinevenement Oostwold, Westerkwartier zondag 25 juni 2023

Flatlandish gaat een muzikale bijdrage leveren op een zogenaamde TUINBIJEENKOMST op zondag 25 juni. Inloop vanaf 14 uur en start vanaf 14:15 uur. Wij bijten het spits af en spelen voor de pauze. Na de pauze zal er nog een band / muzikant optreden. Het optreden zal per band zo'n 30-45 minuten duren en de  entreeprijs bedraagt 10 euro (inclusief een buffet na de optredens). Drankjes moet je zelf contant betalen. De middag duurt van 14-17:30 uur en aansluitend is er een klein buffet.

Oh ja, als het regent gaat het hele feest niet door so, fingers crossed!

Adres: Munnikevaart 15 in Oostwold ( vlakbij het Leekstermeer). 

​---------------

01 april 2023

NIEUWE OPTREDENS

Flatlandish mag op zaterdag 29 en  zondag 30 april spelen bij Thermen Bad Nieuweschans vanaf ongeveer 18:00 u. In dit weekend organiseert Thermen Bad Nieuweschans een speciaal Beltane Arrangement. 

Voor de mensen die ervan houden zich te laten verwennen en daarbij helemaal te ontspannen en daarbij ook nog eens te genieten van de muziek van Flatlandish is dit de uitgelezen kans! Wat is er heerlijker dan na een thermaalbad, bezoek aan de sauna, het ondergaan van opgietingen en verwenrituelen, lekker te eten daarna ook nog eens geheel ontspannen en relaxed te kunnen luisteren naar de relaxte muziek van Flatlandish. Wij zeggen: DOEN! Klik op de link hierboven voor verdere informatie.

-----------------​

25 maart 2023

NIEUWE CUSTOM BSG GITAAR VOOR PETER IN DE MAAK

De kogel is inmiddels door de kerk want Peter heeft besloten om te kiezen voor een BSG P31F, dat is een parlor gitaar met cocobolo rosewood. Dus het is niet de BSG P27F met Indian Rosewood geworden. Tja, goed voorbeeld doet goed volgen. Verder heeft ie nog wat custom aanpassingen gedaan nl. een wat bredere hals, 48 mm, een woodbinding van rosewood en gold tuners met Ebony knoppen. De gitaar heeft een zgn. slotted headstock dat wil zeggen een open kop zoals bij de klassieke gitaren. Kortom, op papier een schitterende gitaar. Nu maar hopen dat de gitaar net zo mooi klinkt als ie eruit gaat zien maar bij Jan Stovicek van BSG is de kans op een tegenvaller uitermate klein. En wij mogen wel zeggen dat wij uit ervaring spreken, gezien het aantal BSG gitaren dat wij hebben (gehad).

​-----------------​

19 maart 2023

NIEUWE OPTREDENS en ..... NIEUWE GITAREN

Het is nooit saai bij Flatlandish want er is weer van allerlei nieuws te melden. Zo gaan we bijvoorbeeld weer optreden op het prachtige evenement Westerwolde Rijgt 2023. Een evenement waar prachtige tuinen gratis toegankelijk zijn voor publike en waarbij dit gecombineerd wordt met kunsttentoonstellingen en live muziek. Het evenement vind plaats van 16 t/m 25 juni. Dus grote kans op lekker weer en de uitgelezen mogelijkheid om al het prachtige wat de streek Westerwolde te bieden heeft te gaan zien.

FLATLANDISH gaat tijdens dit evenement twee keer optreden. Op vrijdag 16 juni gaan we 's middags spelen bij Gasterij Natuurlijk Smeerling spelen en op zaterdag 24 juni 's middags bij tuin 'Ol Raive' in Sellingen. Hopelijk zien we jullie daar!

Daarnaast is er ook weer nieuws te melden wat onze gitaren betreft. Peter heeft onlangs een Eastman OO E40 Deluxe gekocht. Een prachtige klein model gitaar met een schitterend geluid en mooi esthetiek. Echter nadat hij hem een paar dagen in huis had, ontdekte hij dat de gitaar op meerdere posities zogenaamde 'wolftonen' had. Dit zijn dode tonen waarbij de snaar wat dof klinkt en geen normale sustain heeft.  We zijn toen teruggeweest naar TFOA om te kijken of dit verholpen zou kunnen worden. De gitaar is door de pleckmachine geweest maar helaas zonder het gewenste resultaat.  Peter heeft toen besloten een nieuwe gitaar te bestellen bij BSG, een BSG parlor gitaar. Dit is een nog kleiner gitaarmodel en zal over ongeveer 3 maanden klaar zijn. Meer informatie hierover volgt!

Ondertussen heeft JJ ook een nieuwe gitaar gekocht, eveneens een BSG maar dan een groter model, een BSG GA31F met cocobolo sides & backs (zie de foto's op de pagina GALLERIE). GA staat voor Grand Auditorium, voorheen was dit bij BSG het J-model. Dus de J40F van Peter is hetzelfde model als de GA31F van JJ. Een schitterende gitaar zowel qua looks als qua sound. En nu is het eerst afgelopen met gitaren kopen. We hebben nu bijna alle modellen in ons assortiment: een bariton (Lakewood), twee grand auditoriums (BSG), twee grand fingerstyles (Waanders en Anuenue), twee dreadnoughts (Furch en Martin), een OM (BSG), een parlor (BSG), twee klassieke gitaren (Juan Hernandez en handgemaakte naamloze gitaar), een flamenco gitaar (Hermanos Camps) en een electrische gitaar (Fender). Het wordt zo langzamerhand lastig kiezen wat mee te nemen naar een optreden....

------------------​

20 januari 2023

OPTREDEN 'KOPJE GENIETEN' EN ....... NOG EEN NIEUWE GITAAR

Zaterdag 14 januari hadden we een besloten optreden bij Kopje Genieten  ter ere van de verjaardag van Christine, de eigenaresse van deze mooie oase in de bossen van Sellingen waar je de lekkerste taarten en hapjes kunt kopen na een verkwikkende wandeling in de prachtige natuur rond Sellingen, Westerwolde. We hebben een heerlijke avond gehad in alle opzichten. Het publiek was fantastisch, geinteresseerd en enthousiast. Kortom, het was een fantastische en gezellige maar ook zeer ontspannen avond. Tijdens dit optreden hebben we ook gebruikt gemaakt van onze nieuwste gitaar die we deze keer niet als individu maar als band hebben aangeschaft bij the Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart: een Furch Yellow D  CR Masters Choice. Wat een fantastische gitaar, zeker voor de prijs. Een geweldig werkpaard dat ontzettend gemakkelijk speelt en een zeer stabiel, zuiver en gebalanceerd geluid levert. Kortom, een geweldige aanwinst.

​---------------------

20 november 2022

OH DEAR, WEER EEN NIEUWE GITAAR, MAAR OOK AFSCHEID VAN EEN 'OUDERE' GITAAR

Daar waar Peter de vorige keer is opgehouden, neemt JJ het stokje over. Tja, die kon natuurlijk niet echt achterblijven en het was onvermijdelijk dat er vroeg of laat weer een verandering zou komen in de gitaren van Flatlandish. JJ kon de verleiding niet weerstaan toen in de laatste nieuwsbrief van TFOA een prachtige gitaar van de Ierse gitaarbouwer Dermot McIlroy voorbijkwam. De misstap die hij in het verleden had gemaakt door zijn McIlroy A56 custom in te ruilen, kon nu weer worden rechtgezet. En zo werd hij eigenaar van een prachtige McIlroy 78 met Amazon Rosewood back & sides en een prachtige Old Growth Flamed Redwood top (zie voor foto's de pagina 'Gallerie" op deze website). Helaas moest er ook afscheid worden genomen van een even mooie gitaar. De prachtige BSG D37F met eveneens Amazon Rosewood / Bear claw Spruce top, bleef achter in Dedemsvaart waar hij binnenkort kan worden gekocht. Voor velen is BSG een onbekend gitaarmerk en dat is erg jammer want dit zijn fantastische gitaren die kwalitatief in hetzelfde rijtje staan als Lowden en McIlroy en vele Amerikaanse merken zoals Taylor, Martin en Gibson. Het zijn handgebouwde gitaren, in tegenstelling tot Martin, Gibson en Taylor (fabrieksgitaren) die esthetisch veel meer meer in huis hebben dan de genoemde merken en ze verdienen een veel groter publiek. Jan Stovicek, de oprichter en bouwer van BSG gitaren uit Tsjechië, is een ware kunstenaar als het om het maken van kwalitatief uitstekende en esthetisch prachtige gitaren gaat. Je kunt ze zien en bespelen bij TFOA in Dedemsvaart, de mooiste en meest uitgebreide gitarenzaak van Europa. Daar een dagje rondlopen en spelen op de meest uiteenlopende gitaren is zeker de moeite waard. De gastvrijheid en gemoedelijkheid in deze uitzonderlijk fraaie zaak is ongekend en ongeëvenaard in Nederland. Ook wordt aan de inwendige mens gedacht met heerlijke broodjes, koffie, fris etc.  Zo kan het maar zo zijn dat je er met deze prachtige BSG D37F weer vandaan komt. kijk ook maar eens op de website van Jan Stovicek/BSG.

​--------------

26 mei 2022

DUBBELOPTREDEN met UNICORN - 30 juli 14:30 u - Bosweg 10 Hoogersmilde  GECANCELLED

Op zaterdag 30 juli spelen we samen met Unicorn in De Nieuwe Bentepol in Hoogersmilde. Voor ons geen onbekend terrein want eerder deden wij hier een dubbeloptreden met Ilse Oversier.Nu dus met Unicorn, een Ierse Swing-Folkband zoals ze zichzelf noemen op hun website: Keltische folk en swing met Klezmer, Shanties en Bleugrass uitstapjes. Dit belooft een mooie afwisseling te worden tussen swingende folkmuziek en bezielende akoestische luistermuziek. Kaarten zijn verkrijgbaar via Peter Bes en Marijke Gruunenberg: 15 euro (16:50 euro aan de zaal).

Stuur een mail naar Marijke: marijke@glastro.com om de kaarten te bestellen. 

--------------

14 mei 2022

WEER EEN NIEUWE GITAAR.....zucht

Zoals in het vorige nieuwsbericht al voorzichtig werd gefluisterd, is er opnieuw een gitaar bij gekomen in onze collectie want andermaal heeft Peter een nieuwe gitaar aangeschaft. Daarbij heeft helaas ook een gitaar het veld moeten ruimen nl. zijn BSG D37F. Daarvoor in de plaats is gekomen de aNueNue LS700, een gitaar die ooit van Eddie van der Meer is geweest, een bekende Nederlandse fingerstyle gitarist. Dus niet zomaar een gitaar en dat om meerdere redenen. Het is een bijzondere gitaar om te zien en heeft een uitzonderlijk fraai geluid en de bespeelbaarheid is fenomenaal. Kortom, weer een zeer fraaie gitaar binnengehaald. Zie Gallerie voor enkele afbeeldingen van deze bijzondere gitaar.

---------------​

30 april 2022

NOG EEN NIEUWE GITAAR

Peter is soms onnavolgbaar, zelfs voor JJ. Zaterdag 30 april waren we een dagje bij TFOA in Dedemsvaart omdat de Camps flamenco van JJ een beurt moest hebben en de BSG OM42F nieuwe tuners kreeg. Peter had zijn Ibanez semi hollow body als inruilgitaar meegenomen want hij had zijn zinnen gezet op een andere bariton. Bij TFOA stonden inmiddels 5 verschillende baritongitaren uitgestald: een Avalon, een Furch, twee Lakewoods en een Rozawood. Na veel spelen en luisteren bleven er uiteindelijk twee over nl de Rozawood en een van de Lakewoods. Uiteindelijk bleef de Lakewood J32 bariton over en kon de deal met Rudi/Coen worden gemaakt. Het goede nieuws voor het thuisfront was dat we met net zoveel gitaren thuiskwamen als we weggingen. Alhoewel…. Die aNueNue LS700 die er hing deed ons beiden glunderen van genot dus wie weet......

---------------​

10 april 2022

WESTERWOLDE RIJGT 17 t/m 26 juni

Schitterende tuinen, prachtige exposities gecombineerd met geweldige livemuziek, en dat 10 dagen lang in een van de mooiste delen van de provincie Groningen. FLATLANDISH speelt op 19 juni bij "Kopje Genieten" in Sellingen (Staatsbosbeheer gebied) en op 26 juni bij Museum "De Oude Wolden" in Bellingwolde. Zie verder ook het programma op de website van Westerwolde Rijgt.

--------------

4 april 2022

NIEUWE GITAAR...

Weer nieuws op het instrumentenfront. Het is nooit saai met ons wat het aantal en soort gitaren betreft. Peter is helemaal verliefd geworden op een Fender American pro II Telecaster en ...... ze zijn inmiddels gaan samenwonen. Het was liefde op het eerste gezicht en dat ze maar lang en gelukkig mogen leven.......

​---------------​

01 april 2022

TUINFESTIVAL "OP TOENE" op 22 mei 2022 - GECANCELD!!

Singer-songwriters en Noottaal

In de tuinen van Oostwold Westerkwartier

14.00-14.30 inloop op het verzameladres met de muzikale aftrap

14.30-15.00 concert 1

15.15-15.45 concert 2

16.00-16.30 concert 3

16.45-17.15 concert 4

17.30- centrale afsluiting op het verzameladres

Deelnemende muzikanten:

FLATLANDISH

Jason Staal

Hans Betlem

 Dreamwater

Geen tickets maar vrijblijvende gift voor de artiesten! Wees gul!!

Neem je eigen (klap)stoeltje mee

Drankjes zijn tegen contante betaling te verkrijgen.

Opgave verplicht via een Persoonlijk Bericht op Facebook bij RensElisabeth de Vries of nr 06 52 285 285

Parkeren bij voormalig SBN-metaalfabriek. 1 straat achter het evenement

​​--------------------

04 januari 2022

FISHERMAN'S FRIEND FESTIVAL 22-01-2022

GECANCELD! ivm CORONA MAATREGELEN.

Het Fisherman's Friend Festival wordt waarschijnlijk later in het jaar georganiseerd . Hou de Facebookpagina en deze website in de gaten voor nadere informatie.

---------------------

16 december 2021

Weer tijd om nieuwtjes met jullie te delen want er is weer het een en ander gebeurd. Allereerst zijn we uitgenodigd om te komen spelen op een kleinschalig muziekfestival met een bijzondere organisatie. Op zaterdag 22 januari mogen wij spelen op het Fisherman's Friend Festival: 3 muzikanten op 3 verschillende lokaties in Oostwolde (Westerkwartier). Wie komen er? Naast Flatlandish komen ook Jason Staal en Hans Betlem spelen. Het bijzondere is dat het publiek na een mini-concert van 30 minuten wisselt van lokalisatie en dus die middag 3 concerten kan bijwonen. Wat nog mooier is, althans voor het publiek, het is gratis. De muzikanten spelen hun repertoire voor wat de gulle gever ervoor over heeft. Drankjes zijn uiteraard tegen betaling op de verschillende lokalisaties te verkrijgen.  Vanwege de coronamaatregelen zal, in tegenstelling tot wat eerder werd aangegeven, het festival 's middags gehouden worden van 14:00-17:00 u. Dus niet 's avonds!  We verzamelen ons allemaal op het verzamelpunt en gaan vandaar naar de verschillende concertlokaties; het verzamelpunt is Munnikevaart 15 9828 PM Oostwold. Zie binnenkort ook de website bij 'Optredens' en hou onze Facebookpagina in de gaten! 

Verder heeft Peter zijn gitarencollectie uitgebreid met een zogenaamde bariton gitaar, een Guild BT240e. Een bariton gitaar is een gitaar met een langere mensuur die meestal een kwart lager is gestemd dan een gewone gitaar, dus B-E-A-D-Fis-B in plaats van E-A-D-G-B-E. Nu hebben wij onze gitaren normaal gesproken een halve toon lager gestemd dan normaal dus Es-Gis-Cis-Fis-Ais-Es. Hoe dan ook, het is een gitaar met veel volume en diepe bassen, een soort cello onder de gitaren als het ware. We zijn erg benieuwd hoe deze gitaar een plaats krijgt in ons repertoire. 

Tenslotte, onze vloermonitoren zijn eindelijk gearriveerd. We hebben, mede op advies vanJS Audio, de Flexsys FMX 10 van dBTechnologies aangeschaft. Het is nooit verkeerd om jezelf op het podium een beetje te horen. Voor de techneuten, zie https://www.dbtechnologies.com/en/products/flexsys/fmx10/ 

​---------------------

13 november 2021

Gisteravond een ontzettend leuk concert gehad in de Nieuwe Bentepol te Hoogersmilde samen met het Ilse Oversier Trio dat het spits mocht afbijten en een prachtig ingetogen en introspectief concert gaf. Ons optreden was na de pauze en was een feestje om te doen, mede dankzij het enthousiaste publiek en de fantastische geluidsman Johan Bakker! We willen de uitbaters van de Nieuwe Bentepol, waar je overigens ook heerlijk kunt eten, en de organisatie CAS, en in het bijzonder Peter Bes van harte bedanken voor deze mogelijkheid. Wij hebben er erg van genoten! Graag tot ziens!

​------------------

23 oktober 2021

Een bezoekje aan de website of in de winkel van onze hofleveranier levert in de meeste gevallen wat op. Toen er een BSG OM met African Blackwood in de wekelijkse nieuwsbrief voorbijkwam, kon dit uiteraard niet zonder gevolgen blijven. Een gitaar met African Blackwood is inmiddels een soort Holy Grail geworden. Peter had natuurlijk al zijn BSG J40F met African Blackwood en JJ was naarstig op zoek. Toen deze kans voorbijkwam, was JJ uiteraard niet meer te stoppen. De gitaar werd door de mannen van TFOA in Dedemsvaart gereserveerd en een week later was ie van eigenaar gewisseld. Dit ging echter wel met een pijnlijk hart want de BSG OM33F van JJ moest daarbij het veld ruimen en dat was toch een moeilijk moment, temeer omdat ook dit zo'n fantastische gitaar was met eveneens Holy Grail wood, nl Brazilian Rosewood. Hoe dan ook, sommige dingen moet je gewoon doen en dat is wat er is gebeurd. Inmiddels staan er ook plaatjes van de gitaar op de Facebookpagina en op de website en een soundbite staat op Soundloud. Als je nieuwsgierig bent, klik dan even op: She (cover Ben Abrahams) - Flatlandish van Flatlandish (soundcloud.com)

​-------------

12 juli 2021

We hebben weer 'gezinsuitbreiding'. Er is een lang gekoesterde wens voor JJ in vervulling gegaan. Hij is sinds ruim een week de trotse eigenaar van een flamencogitaar. Een dagje bij the Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart kost ons altijd geld, zo ook nu weer. JJ heeft zich een Hermanos Camps flamenca blanca A aangeschaft. Een erg fraaie en goede flamencogitaar met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Iets beter voor de prijs vind je niet. De blanca klinkt net iets meer flamenco dan de negra (vaak met Indian Rosewood body). De blanca heeft een spruce bovenblad met een Cypress body die vaak wat minder diep is dan een gewone klassieke gitaar. Dit geeft een wat fellere en meer heldere klank met wat minder sustain. Mocht je de gitaar willen beluisteren dan kun je even luisteren naar een korte soundbite op Soundcloud: https://soundcloud.com/macdoff/sound-bite-hergest-ridge-op-de-camps-primera-a-blanca

Je kunt natuurlijk ook een keer naar een optreden van ons komen :) 

​--------------

22 juni 2021

Inmiddels is de kogel door de kerk en gaat het dubbelconcert van Flatlandish met Ilse Oversier & band door.! Het concert vindt plaats op 12 november in de Nieuwe Bentepol in Hoogersmilde (Bosweg 10). Aanvangstijd: 20:30 u. Eindtijd: 22:30 u. De kaarten zijn verkrijgbaar op de website van De Culturele Raad van Smilde: https://cultureleraadsmilde.nl/event/concert-ilse-oversier-en-flatlandish/

Kijk voor Ilse en haar band op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/oversier

---------------

11 april 2021

 

Het omgaan met en volhouden van de Covid-19 maatregelen valt ons ongetwijfeld allemaal zwaar maar langzamerhand komt er toch zicht op het einde van de grootste ellende hoewel we dat in de ziekenhuizen nog niet direct merken. Hoe dan ook, redenen zijn er om optimistisch te zijn.  We denken natuurlijk ook aan al die mensen die op wat voor manier diep getroffen zijn door het virus, hetzij persoonlijk hetzij in de directe omgeving. 

Ondertussen zijn wij gelukkig nog gevrijwaard van het virus en zijn we nog steeds bezig om nieuwe nummers te leren hoewel we beiden druk zijn in ons werk en de tijd dus beperkt is. Hoe dan ook, de repetities zijn voor ons een plezier en hoogtepunt. 

Inmiddels zijn we door de Culturele Raad van Smilde gevraagd om in november te komen optreden samen met Ilse Oversier en haar muzikanten. Fantastische zangeres met mooie liedjes en prachtige begeleiding van viool en cello. De moeite waard om voor te komen dus, tenminste als de coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten.

Ook is er weer wat veranderd in ons instrumentarium. Peter heeft zijn Guild D55 ingeruild voor een BSG D-37F. Dat is dan de 4e BSG in ons instrumentarium. Een prachtige en fantastische gitaar met een schitterend geluid. Samen met de BSG D-37F van JJ een prachtig duo.

Ondertussen spelen wij gewoon door en hopen we net als jullie allemaal op betere tijden waarbij we elkaar weer in levenden lijve en goede gezondheid kunnen ontmoeten!

​-----------------

17 januari 2021

Bijna een jaar verder en nog steeds worden we in onze vrijheid ernstig beperkt door het SARS Covid-19 virus, sterker nog de nieuwe genetische varianten maken ons het leven als mens weer extra moeilijk, ondanks het feit dat de vaccinatiecampagne gestart is. We missen de vrijheid en het menselijke contact. We hopen dat we er als mensheid beter en verstandiger uit zullen komen en betere prioriteiten in ons leven leren stellen met meer aandacht voor elkaar, de wereld, het milieu en de dierenwereld. We blijven optimistisch en hopen we dat we ergens dit jaar weer gewoon kunnen optreden voor echt publiek want dat is het leukste wat er is. Ondertussen spelen we regelmatig samen en zijn we bezig ons repertoire uit te breiden met mooie nieuwe songs. Ook is weer wat aangepast in ons instrumentarium. JJ heeft gemeend zijn McIlroy A56c te moeten inruilen voor een nieuwe BSG D37F. Een schitterende gitaar met een fantastische sound. Het is altijd pijnlijk om een gitaar weg te doen, zeker zo'n goede als de McIlroy, maar soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan of misschien toch wel...... Hoe dan ook, we hebben inmiddels 3 BSG gitaren in ons bezit en zowel Peter als JJ zijn dolenthousiast over deze geweldige, in Tsjechië door Jan Stovícek gebouwde gitaren die een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Een aanrader!

​----------------

26 maart 2020

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in surrealistische en ernstige tijden leven als gevolg van de Covid-19 pandemie. Dit raakt vrijwel iedereen op een of andere wijze, soms zeer dramatisch en verdrietig. Vooralsnog zijn wij gezond maar het leven is onzeker en totaal veranderd. Dit betekent ook dat een aantal optredens van ons niet doorgaan. We denken daarbij aan de bijdrage die wij zouden leveren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in de Scheemder Kerk in Scheemda maar ook het altijd zeer mooie evenement Westerwolde Rijgt is helaas gecanceld. Het is niet anders en we moeten met deze realiteit dealen. We hopen op betere tijden en zijn ervan overtuigd dat die zeker weer gaan komen! We hopen jullie dan weer te zien en te spreken!

------------------

06 oktober 2019

Weer een wisseling in onze gear. JJ heeft zijn BSG D33F ingeruild voor een Waanders Grand Symphony en Peter heeft zich een semi-solid Ibanez JSM 100 aangeschaft. De elektrische gitaar betekent een nieuw element in ons spelen maar wees gerust, we zullen hem bescheiden inzetten en Metallica komt voorlopig (nog) niet op ons repertoire.

 

----------------------​

10 september 2019

Nieuwe omslagfoto op onze facebookpagina. Met veel dank aan Wilco van der Laan, fotograaf uit Slochteren (www.wilcovanderlaanfotografie.nl). Is het geen schitterende foto?​​​​​​

--------------------​

15 augustus 2019

18 augustus spelen wij op de Open Tuinen Dag bij de Tienhoeve in Lageland (Lagelandsterweg 10). Dit is de laatste open tuinen dag die in deze prachtige tuin georganiseerd wordt. Wees er dus bij en pik gelijk wat relaxte muziek mee van Flatlandish. Wij beginnen om een uur of 2 met spelen. Be there!

-------------​

12 juli 2019

VOORAANKONDIGING -  19 oktober verzorgen wij een luisterconcert in 't Moment (kerkje aan het water) in Veelerveen. We spelen dan vanaf een uur of 8 's avonds en hopen velen van jullie te ontmoeten. Het kerkje is niet heel groot dus vol=vol. Zie ook de website van 't Moment http://moment-veelerveen.nl/

​​

--------------​

25 juni 2019

FACEBOOKPAGINA in de lucht. Onze Facebook pagina lijkt weer naar behoren te werken. Neem gerust een kijkje: https://www.facebook.com/acoustischemuziek/

------------------​​

---------

19 januari 2019

Vandaag  19 januari 2019 is de website van FLATLANDISH eindelijk officieel gelanceerd met een eigen domeinnaam. Wij zijn blij met het resultaat en hopenlijk jullie ook. Uiteraard is het " Werk in Uitvoering" en zal er geregeld wat aan de website veranderen. Zo hopen we de repetitie-opnames uiteindelijk te vervangen door meer professionele opnames, komen er meer foto's van onszelf op te staan en misschien kunnen we zelfs videofilmpjes laten zien. Ook hopen we dat er onder het tabblad OPTREDENS  binnenkort  meer te zien valt. Wie weet... Het zou erg leuk zijn als je een berichtje voor ons achter laat. We zouden dit erg leuk vinden. Heel veel plezier met onze website.   -Flatlandish-

bottom of page