NIEUWS

"There are two means of refuge from the miseries of life: music and cats (or dogs for that matter)

12 juli

We hebben weer 'gezinsuitbreiding'. Er is een lang gekoesterde wens voor JJ in vervulling gegaan. Hij is sinds ruim een week de trotse eigenaar van een flamenco gitaar. Een dagje bij the Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart kost ons altijd geld, zo ook nu weer. JJ heeft zich een Hermanos Camps flamenca blanca A aangeschaft. Een erg fraaie en goede flamenco gitaar met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Iets beter voor de prijs vind je niet. De blanca klinkt net iets meer flamenco dan de negra (vaak met Indian Rosewood body). De blanca heeft een spruce bovenblad met een Cypress body die vaak wat minder diep is dan een gewone klassieke gitaar. Dit geeft een wat fellere en meer heldere klank met wat minder sustain. Mocht je de gitaar willen beluisteren dan kun je even luisteren naar een korte soundbite op Soundcloud: https://soundcloud.com/macdoff/sound-bite-hergest-ridge-op-de-camps-primera-a-blanca

Je kunt natuurlijk ook een keer naar een optreden van ons komen :) 

22 juni

Inmiddels is de kogel door de kerk en gaat het dubbelconcert van Flatlandish met Ilse Oversier & band door.! Het concert vindt plaats op 12 november in de Nieuwe Bentepol in Hoogersmilde (Bosweg 10). Aanvangstijd: 20:30 u. Eindtijd: 22:30 u. De kaarten zijn verkrijgbaar op de website van De Culturele Raad van Smilde:  https://cultureleraadsmilde.nl/event/concert-ilse-oversier-en-flatlandish/

Kijk voor Ilse en haar band op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/oversier

11 april 2021

 

Het omgaan met en volhouden van de Covid-19 maatregelen valt ons ongetwijfeld allemaal zwaar maar langzamerhand komt er toch zicht op het einde van de grootste ellende hoewel we dat in de ziekenhuizen nog niet direct merken. Hoe dan ook, redenen zijn er om optimistisch te zijn.  We denken natuurlijk ook aan al die mensen die op wat voor manier diep getroffen zijn  door het virus, hetzij persoonlijk hetzij in de directe omgeving. 

Ondertussen zijn wij gelukkig nog gevrijwaard van het virus  en zijn we nog steeds bezig om nieuwe nummers te leren hoewel we beiden druk zijn in ons werk en de tijd dus beperkt is. Hoe dan ook, de repetities zijn voor ons een plezier en hoogtepunt. 

Inmiddels zijn we door de Culturele Raad van Smilde gevraagd om in november te komen optreden samen met Ilse Oversier en haar muzikanten. Fantastische zangeres met  mooie liedjes en prachtige begeleiding van viool en cello. De moeite waard om voor te komen dus, tenminste als de coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten.

Ook is er weer wat veranderd in ons instrumentarium. Peter heeft zijn Guild D55 ingeruild voor een BSG D-37F. Dat is dan de 4e BSG in ons instrumentarium. Een prachtige en fantastische gitaar met een schitterend geluid. Samen met de BSG D-37F van JJ een prachtig duo.

Ondertussen spelen wij gewoon door en hopen we net als jullie allemaal op betere tijden waarbij we elkaar weer in levende lijve en goede gezondheid kunnen ontmoeten!

17 januari 2021

Bijna een jaar verder en nog steeds worden we in onze vrijheid ernstig beperkt door het SARS Covid-19 virus, sterker nog de nieuwe genetische varianten maken ons het leven als mens weer extra moeilijk, ondanks het feit dat de vaccinatiecampagne gestart is. We missen de vrijheid en het menselijke contact. We hopen dat we er als mensheid beter en verstandiger uit zullen komen en betere prioriteiten in ons leven leren stellen met meer aandacht voor elkaar, de wereld, het milieu en de dierenwereld. We blijven  optimistisch en hopen we dat we ergens dit jaar weer gewoon kunnen optreden voor echt publiek want dat is het leukste wat er is. Ondertussen spelen we regelmatig samen en zijn we bezig ons repertoire uit te breiden met mooie nieuwe songs. Ook is weer wat aangepast in ons instrumentarium. JJ heeft gemeend zijn McIlroy A56c te moeten inruilen voor een nieuwe BSG D37F. Een schitterende gitaar met een fantastische sound. Het is altijd pijnlijk om een gitaar weg te doen, zeker zo'n goede als de McIlroy, maar soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan of misschien toch wel...... Hoe dan ook, we hebben inmiddels 3 BSG gitaren in ons bezit en zowel Peter als JJ zijn dolenthousiast over deze geweldige, in Tsjechië door Jan Stovícek gebouwde gitaren die een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Een aanrader!

26 maart 2020

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in surrealistische en ernstige tijden leven als gevolg van de Covid-19 pandemie. Dit raakt vrijwel iedereen op een of andere wijze, soms zeer dramatisch en verdrietig. Vooralsnog zijn wij gezond maar het leven is onzeker en totaal veranderd. Dit betekent ook dat een aantal optredens van ons niet doorgaan. We denken daarbij aan de bijdrage die wij zouden leveren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in de Scheemder Kerk in Scheemda maar ook het altijd zeer mooie evenement Westerwolde Rijgt is helaas gecanceld. Het is niet anders en we moeten met deze realiteit dealen. We hopen op betere tijden en zijn ervan overtuigd dat die zeker weer gaan komen! We hopen jullie dan weer te zien en te spreken!

*************************************************************************************

06 oktober 2019

Weer een wisseling in onze gear. JJ heeft zijn BSG D33F  ingeruild voor een Waanders Grand Symphony en Peter heeft zich een semi-solid Ibanez JSM 100 aangeschaft. De elektrische gitaar betekent een nieuw element in ons spelen maar wees gerust, we zullen hem bescheiden inzetten en Metallica komt voorlopig (nog) niet op ons repertoire.

 

*************************************************************************************

10 september 2019

Nieuwe omslagfoto op onze facebookpagina. Met veel dank aan Wilco van der Laan, fotograaf uit Slochteren (www.wilcovanderlaanfotografie.nl). Is het geen schitterende foto?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*************************************************************************************

15 augustus 2019

18 augustus spelen wij op de Open Tuinen Dag bij de Tienhoeve in Lageland (Lagelandsterweg 10). Dit is de laatste open tuinen dag die in deze prachtige tuin georganiseerd wordt. Wees er dus bij en pik gelijk wat relaxte muziek mee van Flatlandish. Wij beginnen om een uur of 2 met spelen. Be there!

*************************************************************************************

12 juli 2019

VOORAANKONDIGING -  19 oktober verzorgen wij een luisterconcert in 't Moment (kerkje aan het water) in Veelerveen. We spelen dan vanaf een uur of 8 's avonds en hopen velen van jullie te ontmoeten. Het kerkje is niet heel groot dus vol=vol. Zie ook de website van 't Moment http://moment-veelerveen.nl/

*************************************************************************************

25 juni 2019

FACEBOOKPAGINA in de lucht. Onze Facebook pagina lijkt weer naar behoren te werken. Neem gerust een kijkje: https://www.facebook.com/acoustischemuziek/

*************************************************************************************

 

19 januari 2019

Vandaag  19 januari 2019 is de website van FLATLANDISH eindelijk officieel gelanceerd met een eigen domeinnaam. Wij zijn blij met het resultaat en hopenlijk jullie ook. Uiteraard is het " Werk in Uitvoering" en zal er geregeld wat aan de website veranderen. Zo hopen we de repetitie-opnames uiteindelijk te vervangen door meer professionele opnames, komen er meer foto's van onszelf op te staan en misschien kunnen we zelfs videofilmpjes laten zien. Ook hopen we dat er onder het tabblad OPTREDENS  binnenkort  meer te zien valt. Wie weet... Het zou erg leuk zijn als je een berichtje voor ons achter laat. We zouden dit erg leuk vinden. Heel veel plezier met onze website.   -Flatlandish-