BIOGRAFIE

"Music is the shorthand of emotion."

Even voorstellen....

PETER VERHART is project engineer bij Koninklijke de Vries Scheepsbouw en professioneel  meubelmaker. Het is daarom niet gek dat hij dol is op mooie houtsoorten wat je ook kan zien in de gitaren die hij bespeelt. Hij heeft een BSG J-40F (African Blackwood), een BSG D-37F (Amazon Rosewood), enkele Taylors (waaronder een GA en  een GS mini) en een oude klassieke gitaar met prachtige Rio Rosewood back & sides. Sinds kort heeft Peter de knoop doorgehakt en heeft hij zich een al lang gewenste semi-hollow body electrische gitaar gekocht, een Ibanez. Peter speelt en zingt al lang en heeft in meerdere popbandjes gespeeld. Hij heeft ook meerdere eigen nummers geschreven. Na een periode waarin hij wat minder speelde, werd hij weer enthousiast gemaakt toen hij de muzieksessies bezocht in de Oude Remise in Bad Nieuweschans. In hetzelfde gebouw had hij toentertijd ook zijn meubelwerkplaats. Hier ontmoette hij Jan Johannes op het open podium en al gauw was er een  muzikale en persoonlijke klik tussen beide mannen hetgeen uiteindelijk resulteerde in de oprichting van FLATLANDISH. Daarvoor speelde hij nog kort samen met Lieke en Franca. Peter neemt een groot deel van de zang voor zijn rekening zowel solo als tweede stem en speelt gitaar in verschillende stemmingen (EADGBE, dropped D, open D). Tenslotte ontfermt hij zich over de kwaliteit van het geluid en 'bespeelt' hij de RCF L-PAD 16 CX USB Channel mixer. Peter gebruikt een Roland AC-90 als akoestische gitaarversterker, een DPA 4099 instrumentmicrofoon en een Sennheiser 835s zangmicrofoon.

 

.JAN JOHANNES DOFF (JJ) is van professie klinisch patholoog en werkt in het UMCG. Maar ook hij is eveneens bezeten van mooie houtsoorten, vooral als die gebruikt worden voor gitaren. Hij heeft een Waanders Grand Symphony (Pau Ferro), een BSG OM-33F (Brazilian Rosewood), een BSG D-37F (Amazon Rosewood), een Hermanos Camps primera A Blanca (Cypress), een Martin D16T (Mahogany) en een Juan Hernandez klassieke gitaar (Ovangkol). Maar ... er is altijd ruimte voor meer gitaren.

JJ heeft zijn muzikale sporen vooral verdiend in de Ierse/Schotse folkmuziek en heeft gespeeld in de bands Carritwen en Jami's Fancy. In deze bands speelde hij gitaar, bouzouki, low en tin whistles en nam hij de zang voor zijn rekening. Hij speelde ook regelmatig op sessies waaronder de sessies in Fiddler's Green in Schildwolde en de sessie in Bad Nieuweschans waar hij Peter ontmoette. Toen hij minder interesse kreeg in de Ierse/Schotse muziek was de tijd rijp om iets nieuws te beginnen en FLATLANDISH was geboren met een debuutoptreden op 'GASTVRIJ LAGELAND', samen met een goede vriend van beiden, Willem Noordstrand, die inmiddels ook de trotse bezitter is van een BSG gitaar. In FLATLANDISH is JJ een van de vocalisten en speelt hij gitaar (EADGBE, DADGAD, dropped D), Low whistle (Colin Goldie) en een Korg Workstation. Evenals Peter heeft hij een Roland AC-90 akoestische gitaarversterker, een DPA 4099 instrumentmicrofoon en een Sennheiser 835s zangmicrofoon.