top of page

BIOGRAFIE

"Music is the shorthand of emotion."

Peter op een Poljakoff bij TFOA

Even voorstellen....

 

 

PETER VERHART is project engineer in de maritieme jachtbouw en zelfstandig professioneel meubelmaker. Het is daarom niet gek dat hij dol is op mooie houtsoorten wat je ook kan zien aan de gitaren die hij bespeelt.

Peter speelt en zingt al lang en heeft in meerdere popbandjes gespeeld. Hij heeft ook meerdere eigen nummers geschreven. Na een periode waarin hij wat minder speelde, werd hij weer enthousiast gemaakt toen hij de muzieksessies bezocht in de Oude Remise in Bad Nieuweschans. In hetzelfde gebouw had hij toentertijd ook zijn meubelwerkplaats. Hier ontmoette hij Jan Johannes op het open podium en al gauw was er een muzikale en persoonlijke klik tussen beide mannen hetgeen uiteindelijk resulteerde in de oprichting van FLATLANDISH. Daarvoor speelde hij nog kort samen met Lieke en Franca.

 

Peter neemt een groot deel van de zang voor zijn rekening zowel solo als tweede stem en speelt gitaar in verschillende stemmingen (EADGBE, dropped D, open D). Tenslotte ontfermt hij zich over de kwaliteit van het geluid en 'bespeelt' hij de RCF L-PAD 16 CX USB Channel mixer. Peter gebruikt een HK Polar 12 en Roland AC-90 als akoestische gitaarversterker, een DPA 4099 instrumentmicrofoon, een Sennheiser e835 zangmicrofoon en een dBTechnologies Flexsys FMX10 monitor.  ​

GITAREN:

* BSG J-40F (small jumbo - Spruce /African Blackwood),

* BSG P-31F (parlor - Spruce / Cocobolo)

* aNueNue LS-700 (grand auditorium - Spruce/Indian Rosewood)

* Lakewood J32 (bariton  - Spruce/ Indian Rosewood)

* Taylor (een GS-mini en een Baby Taylor),

* Bert van Ziel (vioolmaker) handgebouwde klassieke gitaar met prachtige Rio Rosewood     back & sides

* Fender American Pro II Telecaster (solid body)

* Furch Yellow D CR Masters Choice (dreadnought - Cedar top / Indian Rosewood).

 

JAN JOHANNES DOFF (JJ) is van professie klinisch patholoog en werkt in het UMCG. Maar ook hij is eveneens bezeten van mooie houtsoorten, vooral als die gebruikt worden voor gitaren.

 

JJ heeft zijn muzikale sporen vooral verdiend in de Ierse/Schotse folkmuziek en heeft gespeeld in de bands Carritwen en Jami's Fancy. In deze bands speelde hij gitaar, bouzouki, low en tin whistles en nam hij de zang voor zijn rekening. Hij speelde ook regelmatig op sessies waaronder de sessies in Fiddler's Green in Schildwolde en de sessie in Bad Nieuweschans waar hij Peter ontmoette. Later speelden, ze samen met veel muzikale vrienden, in het Muziekcafé van Peter en Lenie in Steendam. Toen hij wat minder interesse kreeg in de Ierse/Schotse muziek was de tijd rijp om iets nieuws te beginnen en FLATLANDISH was geboren met een debuutoptreden op 'GASTVRIJ LAGELAND', samen met een goede vriend van beiden, Willem Noordstrand.

 

In FLATLANDISH is JJ een van de vocalisten en speelt hij gitaar (EADGBE, DADGAD, dropped D), Low whistle (Colin Goldie) en een Korg Workstation. Evenals Peter heeft hij een HK Polar 12 en Roland AC-90 akoestische gitaarversterker, een DPA 4099 instrumentmicrofoon, een Sennheiser e835 zangmicrofoon en een dBTechnologies Flexsys FMX10 monitor.

GITAREN:

Waanders Grand Symphony (Spruce/Pau Ferro)

* BSG OM-46F (OM - European Spruce/African Blackwood)

* BSG GA-31F (grand auditorium/small jumbo - Spruce / Cocobolo)

* McIlroy A78 (small jumbo / auditorium -old growth Redwood/Amazon Rosewood)

* Hermanos Camps Primera A Blanca (flamenco - Spruce/Cypress)

* Martin D16T (dreadnought - Spruce/Mahogany)

* Yamaha FG374s (small jumbo - Spruce/Indian Rosewood)

* Juan Hernandez klassieke gitaar (Cedar/Ovangkol)

Furch Yellow D CR Masters Choice (dreadnought - Cedar top / Indian Rosewood).

 

 

Wij hebben onze gitaren een halve toon lager dan normaal gestemd, dus niet in EADGBE maar in D#G#C#F#A#D# (voor de muzikanten onder ons).

JJ op de Brooks tijdens een optreden
bottom of page